ACM: Advertentieprijzen occasions veel duidelijker

ACM: Advertentieprijzen occasions veel duidelijker

ACM: Advertentieprijzen occasions veel duidelijker

Occasionprijzen bevatten in de meeste gevallen alle verplichte kosten, meldt ACM, maar de discussie is nog niet volledig verstomd.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is tevreden over de kwaliteit van occasionadvertenties. Die zijn sterk verbeterd ten opzichte van een jaar geleden, toen de ACM stelde dat de prijzen niet voldeden aan de wettelijke voorwaarden. Inmiddels zijn de prijzen nu over het algemeen vermeldt inclusief alle verplichte kosten. Ook de informatie over de rechten van consumenten op garantie, is sterk verbeterd. Dat meldt de autoriteit vandaag.

Door deze verbeteringen ziet de ACM nu geen aanleiding om verder op te treden. Een kleine inventarisatie op de leert dat er echter nog behoorlijk veel advertenties zijn die af lijken te wijken van de wettelijke verplichtingen. Het is onduidelijk of de ACM optreedt tegen deze autobedrijven en de betrokken portalen en advertentiedienstverleners. ACM-woordvoerder Saskia Bierling reageert desgevraagd: "Uiteraard zijn er veel advertenties wel in orde en zijn er vast ook voorbeelden van advertenties te vinden die nog niet helemaal voldoen. We hopen dat de branche zich inspant om ook de laatste stappen te zetten. Ons uitgangspunt is: dat de consument goed wordt geïnformeerd. Dat hij de auto kan meenemen voor de geadverteerde prijs."

admin

Privacy Policy Settings

Geachte relatie, de dienstverlening van Digifresh blijft op de gebruikelijke manier gehandhaafd tijdens deze uitzonderlijke periode.